KROMME RIJN CONCERTEN BUNNIK
Facebook twitter-button Stichting
Kromme Rijn
Concerten


Gluren bij de buren
Stichting Zeister Muziekdagen

Over KRC

Vlak naast de Oude Dorpskerk in Bunnik (zie De locatie) stroomt de Kromme Rijn. In de Oude Dorpskerk klinken de Kromme Rijn Concerten. De kerkzaal heeft een prachtige akoestiek. Daar organiseert de Stichting Kromme Rijn Concerten (KRC) sinds 1996 jaarlijks vier kamermuziek­concerten onder auspiciën van het ARTO Ensemble. In het eerste lustrumjaar 2000 kwam er een vijfde concert bij met een optreden van een ensemble dat gespecialiseerd is in Oude Muziek. En in het zestiende seizoen is er een zesde Jong-Talent concert aan de reeks toegevoegd.

Stichting KRC heeft de status culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent belastingvoordeel, ook voor gulle gevers en erflaters. Zie voor details de rubriek Sponsers en ANBI.

Nancy Braithwaite, oprichtster van het ARTO Ensemble, stelt de programma‘s samen van de kamermuziek­concerten. Voor de uitvoering van de concerten doet ze een beroep op een grote muzikale vriendenkring: een kring van bekende musici, veelal van grote faam.

Muziekliefhebbers uit Bunnik en wijde omgeving zijn door de jaren heen enthousiast geworden, en bezoeken regelmatig de Kromme Rijn Concerten, parelende kamermuziek­uitvoeringen op zondagmiddag in de Oude Dorpskerk van Bunnik.

lezing over het concert

Alice van Rossem, schoolmusicus en muziekhistorica, boeit jong en oud met haar educatieve programma‘s. Haar lezingen voorafgaand aan de concerten trekken gemiddeld ruim twintig concertgangers. Verder ontdekken steeds meer (groot)ouders hoe bijzonder het is om samen met hun (klein)kinderen van 7, 8 en 9 jaar oud een klassiek kamer­muziek­concert mee te maken. Dat kinderen daar veel aan beleven is te danken aan de voorbereidende lessen die Alice op de scholen geeft. Met luisteropdrachten in hun hoofd kunnen ze geconcentreerd het eerste deel van het concert meemaken. En dat samen met (groot)ouders, een unieke belevenis!